Cukkinis-tésztás frittata.
sponsored links
A számomra megunhatatlan cukkini, most éppen némi hagyma, tészta, és tojás társaságában egy egyszerû frittatába került bele. A frittata elkészítése most talán egy kicsivel több idõt vett igénybe, de így is bõ fél óra elteltével már tálalhattam is. Ízlés szerint készíthetjük több tojással, és akár reggeli is kínálhatjuk, de nálam most éppen az ebéd szerepét töltötte be. Igencsak laktató, és nem utolsó sorban nagyon finom.
Hozzávalók:
1 db zsenge cukkini
10 dkg tészta (ízlés szerint)
4 db tojás (nagy)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
õrölt bors
2 ek olívaolaj
sajt
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd villával verjük fel habosra.
A tésztát fõzzük ki enyhén sós vízbe, majd szûrjük és csepegtessük le.
Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Keverjük alaposan össze, és közben ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg õrölt borssal, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
Ezután vegyük le a tûzrõl, majd adjuk hozzá a kifõtt, és lecsepegtetett tésztát. Keverjük óvatosan össze, majd öntsük rá a felvert tojást úgy, hogy lehetõleg mindenhova kerüljön belõle.
Ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal mielõtt betennénk a sütõbe.
Helyezzük be a serpenyõt elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (a serpenyõ nyelét, ha szükséges borítsuk be alufóliával nehogy a sütõben megolvadjon!!!!!)
Az elkészült frittatát vegyük ki a sütõbõl, majd tálalás elõtt hagyjuk egy kicsit hûlni, és úgy kínáljuk.