Cukkinis süti másodszor

2012-07-27

sponsored links


A héten tartottam egy cukkininapot, ami azért érdemelne mindenképp említést, mert saját termésbõl fõztem, meg sütöttem. Tudom, hogy sokaknak nincs ebben semmi izgalmas, de egy elsõ szezonos kertész a budapesti lakásában azért megjegyzi ezt a pillanatot. A mi nápolyi fajtánk egyelõre hatalmas levelekkel, sok virággal és kevesebb terméssel ajándékozott meg minket, a leszedett cukkinik viszont csíkosak, feszesek és igazán finomak. Most cukkinis reginette készült, és nem tudom magamban tartani, eddig ez volt a legjobb cukkinis tésztám, pedig nem került bele semmi különös. Bacon, fokhagyma, fehérbor, reszelt cukkini, kevés só és frissen õrölt bors, végül parmezán. Láthatják, valóban semmi figyelemreméltó, de így együtt valahogy nagyon kedvemre való volt. Vagy egyszerûen jókor találkoztunk, ki ez már nem derül.
A másik cukkinibõl mindenképp sütit akartam sütni, és igen, szerepelt már ilyen imbiszen, de azóta is szerettem volna kipróbálni egy másik változatot. A cél az volt, hogy csokoládésabb legyen a hatás, és a tészta a sütés után is lágy és könnyû maradjon. Azt hiszem, ez így is alakult. A napraforgómag igazából véletlenül került a receptbe, akartam valami ropogósat, és mostanában többször fordult meg itthon napraforgómag, így aztán gondoltam, kipróbálom a sütiben. Nem bántam meg.
Itt a vége, sütit sütünk.

Cukkinis-napraforgómagos süti ...

Folytats a blogon ... imbisz.blogspot.com/2012/07/cukkinis-...

sponsored links

Keres?s