CUKKINIS-SZILVALEKVÁROS TORTA
sponsored links
Hozzávalók 23 cm-es kapcsos tortaformához:
a tésztához:
- 3 tojás
- 25 dkg aranybarna nádcukor
- 1,25 dl olaj
- 1 csomag (12 g) sütõpor
- 1 kávéskanál õrölt fahéj
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukkini (tisztítva mérve)
a töltelékhez:
- 30 dkg szilvalekvár
a tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé-tallér
- 1 kávéskanál cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál aranybarna nádcukor
- 1 dl tej
- pirított, durvára darabolt dió
- A tojást a cukorral kézi mixerrel kihabosítottam, majd ? továbbra is a gépet használva ? belecsorgattam és elvegyítettem benne az olajat.
- Fakanálra váltva beleforgattam a sütõporral és fahéjjal elkevert, átszitált lisztet, valamint a nagy lyukú reszelõn lereszelt cukkinit.
- Az alján sütõpapírral bélelt tortaformába öntöttem, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 75 perc alatt készre sütöttem ? 20 perc elteltével alufóliával letakartam, hogy ne égjen meg a teteje, a sütési idõ utolsó 20 percében pedig eltávolítottam a fóliát.
- A tortát a sütõbõl, majd pár perc elteltével a formából is kivettem, és rácson hagytam kihûlni.
- Lapjában 3 egyforma részre vágtam.
- A felsõ, kissé egyenetlen lapot összemorzsoltam, és elkevertem a lekvárral.
- A tortát megfordítottam, így az alja került felülre.
- Megtöltöttem a lekváros morzsával, kissé le is nyomkodtam.
- A csokoládétallért, a kakaóport, a nádcukrot és a tejet összeforraltam, és hagytam kihûlni.
- A süteményt szeletekre vágva, a csokoládéöntettel meglocsolva, a dióval meghintve tálaltam.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin októberi számában.