Cukkinis-sajtos rakott krumpli kenyértésztába zárva.

2012-06-25

sponsored links


A számtalan módon elkészíthetõ cukkini, melyet hosszú évekig csakis rántva tudtam elképzelni. Persze úgyis nagyon finom, de ma már szívesen készítek cukkinibõl levest, fõzeléket, vagy éppen egy finom tortát, süteményt. (cukkinivel készült receptek itt megtekinthetõek) Erre a receptre  a GoodFood magazin 4. számában bukkantam rá, és rögtön megtetszett. A cukkinivel, és fõtt krumplival együtt kelesztett kenyértészta, majd a sütés elõtt rákarikázott cukkini, krumpli és sajt, sütés után együtt egy komplett ebédet tett ki. Még a tésztaszéle sütés után finom ropogósra sült, addig a krumplival és cukkinivel bõségesen megpakolt, reszelt sajttal megszórt tészta nem száradt ki sõt, nagyon finom szaftos marad. A frissen szedett kakukkfû pedig nagyon jól illet hozzá.  Tálaláskor én saját készítésû kovászos uborkát kínáltam mellé, de ízlés szerint egy finom salátával is tálalhatjuk.

Hozzávalók 22 x 32 cm-es tepsihez:

1 cukkini (nagyobb)
30 dkg krumpli
25 dkg liszt
4 dkg élesztõ (szárított) ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/06/c...

sponsored links

Keres?s