Cukkinis-sajtos puffancs - VKF! 65.: Balatoni nyár
sponsored links
A VKF! 65. fordulójának házigazdája Muskátli Büfé, aki a Balatoni nyár témát választotta.
Sokat gondolkoztam, hogy mit is tudnék készíteni erre a témára. Nem sok tapasztalatom van a Balatonról, mert nem Magyarországon élek. Egyszer pár órát, egyszer meg kb. 1 hetet töltöttem a Balatonnál, de akkorról sincsnek strandkajás emlékeim. Csak egy fél lángosra emlékszem, ami nagyon olajos volt és most amúgy sem ennék meg ilyesmit. Arra gondoltam, hogy készítek valami olyasmit, amit a parton ülve lehet eszegetni, jól hordozható, könnyû kis nasi. Sajnos nincs szoros összefüggésben a Balatonnal, de remélem, hogy azért valamennyire beleillik a témába.
Hozzávalók:
-215 g reszelt cukkini vagy valamilyen kis tök
-20 g szezámliszt
-2 ek. útifûmaghéj
-1 tojás
-70 g reszelt kemény sajt (pl. Ementáli)
-100 g szezámmag
-só
Lereszeltem a tököcskét és a sajtot, majd a szezámmagon kívül mindennel összekevertem. Vártam egy kicsit, hogy összeálljon a massza, majd golyócskákat formáztam. Belehengergettem a szezámmagba és sütõpapíron 25 perc alatt megsütöttem. (28 g CH)
Sokat gondolkoztam, hogy mit is tudnék készíteni erre a témára. Nem sok tapasztalatom van a Balatonról, mert nem Magyarországon élek. Egyszer pár órát, egyszer meg kb. 1 hetet töltöttem a Balatonnál, de akkorról sincsnek strandkajás emlékeim. Csak egy fél lángosra emlékszem, ami nagyon olajos volt és most amúgy sem ennék meg ilyesmit. Arra gondoltam, hogy készítek valami olyasmit, amit a parton ülve lehet eszegetni, jól hordozható, könnyû kis nasi. Sajnos nincs szoros összefüggésben a Balatonnal, de remélem, hogy azért valamennyire beleillik a témába.
Hozzávalók:
-215 g reszelt cukkini vagy valamilyen kis tök
-20 g szezámliszt
-2 ek. útifûmaghéj
-1 tojás
-70 g reszelt kemény sajt (pl. Ementáli)
-100 g szezámmag
-só
Lereszeltem a tököcskét és a sajtot, majd a szezámmagon kívül mindennel összekevertem. Vártam egy kicsit, hogy összeálljon a massza, majd golyócskákat formáztam. Belehengergettem a szezámmagba és sütõpapíron 25 perc alatt megsütöttem. (28 g CH)