Cukkinis-répás vagdalt
sponsored links
Szeretek kísérletezni, így átalakítottam a Stefánia vagdaltat egy zöldséges vagdaltra.
Nagyon finom lett. Mi imádtuk. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók a húsos masszához:
1 db kisebb cukkini,kicsi darabokra össze vágva
2 db kisebb sárgarépa,kicsi darabokra összevágva
1 evõkanál szárított kapor
80 g. tejföl
ízlés szerint : só,bors
1 db vöröshagyma,finomra össze vágva
3 gerezd fokhagyma, finomra össze vágva
600 g. sertés darált hús
2 db száraz zsemle
1 db tojás
2 evõkanál mustár
Elkészítése:
A felkockázott zsemlét áztassuk langyos vízbe,majd nyomkodjuk ki és tegyük félre.
A darált húst tegyük egy tálba,adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét,a kétféle hagymát,a tojást,a mustárt és a kapor felét,sózzuk,borsozzuk meg,majd keverjük össze.
Folpak között nyújtsuk ki kb. 2 cm vastagra,aztán vegyük le a felsõ folpakot.
A töltelékhez a cukkinit,a répát, a kapor másik felét,keverjük össze a tejföllel,majd ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
A tölteléket halmozzuk egy csíkba rá a kinyújtott húsos masszára,majd tekerjük fel a folpak segítségével. Tegyük egy tepsibe,öntsük alá egy kevés vizet,majd kb 40 percig süssük 170-fokos sütõben Közben locsolgassuk a szafttal.Sütés után kihûtjük és szeleteljük.
Tipp:
A töltést elkészíthetjük egy hõálló kerámia vagdalt sütõben is,ilyenkor elõször a forma aljába rakjuk a hús massza felét,rá halmozzuk a tölteléket és betakarjuk a maradék hús masszával.
Nem öntünk rá vizet. Betesszük a sütõbe és készre sütjük. Amikor teljesen kihût csak akkor szeleteljük fel. Én ezt a készítési formát is elkészítettem ,és hoztam is nektek a fázis fotókat róla.
Kelkáposzta salátával kínáltam,aminek a receptjét a linken találjátok!