Cukkinis rizottó

2011-11-10

sponsored links


Ez volt az az étel, aminek egy egész napos MÁV-val terhelt budapesti kiruccanás után is nekiálltam. Mi több, ez tartotta bennem a lelket a hazatérésig.

A rizottót mindig is szerettem, pedig viszonylag késõn találkoztam az elsõ jól elkészítettel. Fõiskolás és az azt követõ éveimet végigkísérték a zacskós csodák, meg a menüket kínáló éttermek vállalhatatlanság határát súroló remekei. Az elsõ igazán jót Zágráb belvárosában ettem két-három éve. Az valami brutálisan jó erdei- és szarvasgombás variáció volt. Aztán tatai kiruccanásunkkor is ettem a szállodában egy egészen jó gombásat, amit rögtön a mini-vakáció után reprodukálni akartam. Mivel a fejemben a jó és a gombás szópár rizottó-ügyileg elválaszthatatlan lett, naná, hogy ezen a vonalon indultam el receptvadászatkor is.

Gabojszánál találtam a vargányás rizottóra, elkészítettem pontról pontra, és elsöprõ sikert aratott: még a legkisebb családtag is ...

Folytats a blogon ... konyha-sziget.blogspot.com/2011/11/cu...

sponsored links

Keres?s