Cukkinis piskótatekercs, sajtkrémmel, lazaccal

2017-08-29

sponsored links

Nemrégiben a FB-on láttam ezt a videót.
Nagyon megtetszett, el is határoztam, hogy alkalomadtán megcsinálom. Az alkalom tegnap jött el.:)
Hozzávalók. (6 fõre) 6 db tojás, 6 ek liszt, 2 tk sütõpor, 2 ek tejföl, 2 saláta cukkini, 2 doboz krémsajt, 2 cs. 10 dkg-os füstölt lazacfilé, só, bors, kapor, olíva olaj.
Elkészítése: elõször lereszeltem a cukkinit, majd olívaolajon átsütöttem, közben fûszereztem, kevés só, bors és szárított kaporral. Amikor készen volt, áttettem egy szûrõtálba és hagytam lecsöpögni, hûlni. A 6 tojásfehérjét pici sóval keményre felvertem. A 6 tojássárgát kikevertem a tejföllel, majd összekevertem a sütõporos liszttel is, amit beleszitáltam. Ezt követõen jöhetett bele a párolt cukkini is, majd a legvégén lazán a tojáshab. 180 fokos elõmelegített sütõben 20-25 perc alatt megsül. Amikor a piskóta megsült, picit hagytam hûlni, aztán még langyosan feltekertem egy konyharuha segítségével. Amikor teljesen kihûlt a tészta, megkentem a krémsajttal, ráfektettem a lazac szeleteket és ismét feltekertem. Hûtõben pihent a szeletelés elõtt 1 órát. Salátaágyon szervíroztam.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/08/cukk...

sponsored links

Keres?s