Cukkinis-padlizsános-csirkehúsos tészta, amikor az idõ is számít a fõzéskor
sponsored links
Egyre melegebb az idõ, de mi lesz még ezután? Így egy igazán gyors ételt hozok nektek. Már igazán jó áron kapható a cukkini és a padlizsán is, így még vagyonokat sem kell rá költeni.
Elkészítési idõ: 25 perc
20 dkg csirkemell
20 dkg cukkini
20 dkg padlizsán
15 dkg spagetti
5 dl paradicsomsûrítmény/ vagy házi paradicsomlé
1 kis csokor bazsalikom (kb. 15 levél)
só
õrölt fekete bors
4 ek. olívaolaj
víz a fõzéshez
tálaláshoz ízlés szerint sajt, friss bazsalikomlevél
Bõ lobogó vízben feltesszük a tésztát fõni. Figyeljünk oda, hogy ne fõzzük túl. Kb. 10 percet vesz igénybe a forrás után a fõzés. Amikor elkészül, akkor szûrjük le és tegyük félre. Természetesen már amikor fõ a tészta, közben készíthetjük is a ragut párhuzamosan!
A csirkemellet, a cukkinit és a padlizsánt egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk frissen õrölt fekete borssal ízlés szerint. Egy serpenyõbe olívaolajat teszünk és a fenti csirkehúst és zöldségeket beletesszük. Megpirítjuk egy kicsit az elõbbieket, hozzáadjuk a kis csokor összevágott bazsalikomot és felöntjük paradicsomsûrítménnyel és megsózzuk ismét az egészet. Én általában házi paradicsomlevet használok a felöntéshez, de a paradicsomsûrítmény is megfelel hozzá.
Megvárjuk, hogy rotyogni kezdjen a ragunk, ekkor hozzákeverjük a spagettit, majd levesszük a tûzrõl.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és bazsalikomlevéllel.
Ha pedig tésztát kerestek, akkor ajánlom figyelmetekbe az Óföldeáki Tésztaüzem kiváló termékeit. Minimum 5 fajta spagettibõl válogathattok a webshopban!
A csirkemellet, a cukkinit és a padlizsánt egyforma csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megszórjuk frissen õrölt fekete borssal ízlés szerint. Egy serpenyõbe olívaolajat teszünk és a fenti csirkehúst és zöldségeket beletesszük. Megpirítjuk egy kicsit az elõbbieket, hozzáadjuk a kis csokor összevágott bazsalikomot és felöntjük paradicsomsûrítménnyel és megsózzuk ismét az egészet. Én általában házi paradicsomlevet használok a felöntéshez, de a paradicsomsûrítmény is megfelel hozzá.
Megvárjuk, hogy rotyogni kezdjen a ragunk, ekkor hozzákeverjük a spagettit, majd levesszük a tûzrõl.
Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal és bazsalikomlevéllel.
Ha pedig tésztát kerestek, akkor ajánlom figyelmetekbe az Óföldeáki Tésztaüzem kiváló termékeit. Minimum 5 fajta spagettibõl válogathattok a webshopban!