Cukkinis-krumplis sertés fasírt petrezselymes újkrumplival, csalamádéval

2017-05-14

sponsored links

Cukkinis-krumplis sertés fasírt petrezselymes újkrumplival, csalamádéval

Ennél a receptnél az újkrumpli mellett megjelent a zsenge cukkini is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertés darált hús
  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • 1 db tojás
  • õrölt fekete bors
  • õrölt csípõ pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj
  • 40 dkg újkrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • csalamádé

Elkészítés:

Az újkrumplikat áztatás után megkapirgálom, elõfõzöm.

A darált húst egy tálba teszem. A hagymákat, petrezselymet aprítom, a krumplit és a cukkinit nagy lukon lereszelem, az egészet a tálba teszem. Ráütöm a tojást, belevágom a chilit, fûszerezem, összekeverem. Nedves kézzel golyókat formálok, kicsit ellapítom.

Az újkrumplikat egy serpenyõben megsütöm. Mikor már majdnem kész a krumplira szórok aprított fokhagymát és petrezselymet. Megsózom, borsozom.

A fasírtokat prézlibe hempergetem, forró olajban kisütöm.

Tálaláskor rakok a tányérra fasírtot, mellé krumplit, egy kis tálkába szedek csalamádét.





Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2017/05/cukk...

sponsored links

Keres?s