Cukkinis húsgombócok
sponsored links
A kertemben vadul nõnek a fûszernövények, így pazarló módon bánok velük. Mindig kerül a tányérra valami zöld: virágzó kakukkfû a zöldségre, zsálya-ágy a sült hús alá, oregano ágacskák a tészta köré. Lehet díszíteni a tányért levendulával, szõlõ és fügelevelekkel, az ánizskapor légies zöldjével is. Vadvirágokkal díszítve külön cseréptálban is az asztalra tehetjük a frissen szedett fûszernövényeket.
(Frances Mayes: Napsütötte Toscana)
Az étkezõablakomon már nem látok ki a burjánzó zöldfûszerektõl. Mostanában hozzájuk tervezem az ételeket... A tegnapi ebédünk a pillanat szülötte volt. Eredetileg töltött cukkinit szerettem volna csinálni, de páromnak nagyon nem fûlt a foga hozzá. Ráadásul csúszásban is voltam - valami gyors, számára is ehetõ ételt kellett varázsolnom a cukkinibõl és darált húsból. Na így született ez a finomság.
Hozzávalók 4 fõre:
a gombócokhoz: ...