Cukkinis halgombóc leves
sponsored links
Ma egy finom halleves receptet hoztam nektek.
Próbáljátok ki!
Hozzávalók a leveshez:
20 dkg Afrikai harcsafilé
1 db vöröshagyma
1 cikk fokhagyma
20 dkg burgonya
20 dkg mini cukkini
10 dkg sárgarépa
2,5 dl fõzõtejszín
Ízlés szerint só, õrölt bors
1 db halászlé kocka
2 evõkanál olivaolaj
2,5 liter víz
Hozzávalók a halgombóchoz:
50 dkg Afrikai harcsafilé
2 db tojás
2 evõkanál olívaolaj
4 evõkanál finomliszt
1 kávéskanál finomra vágott kapor
1 kávéskanál só
ízlés szerint õrölt bors
Továbbá a tálaláshoz:
10 dkg fagyasztott koktél rák
5 dkg vaj
Elkészítése:
Az olajon megfuttatjuk a finomra összevágott hagymát és a fokhagymát.
Hozzáadjuk a kis kockákra összevágott burgonyát és a feldarabolt harcsafilét.
Sózzuk ,borsozzuk és belerakjuk a halászlé kockát,majd felöntjük vízzel.
Addig fõzzük amíg a burgonya és a hal meg nem fõ,majd lehúzzuk a tûzrõl és összeturmixoljuk.
A cukkinit felkarikázzuk. A sárgarépát nagyobb lyukú reszelõn le reszeljük.
Elkészítjük a gombócokat.
A harcsafilét a tojásokkal együtt beletesszük egy késes aprítóba,majd pépesre aprítjuk.
Hozzáadjuk a lisztet,a kaprot, a sót,az olajat és a borsot.
A masszából kis golyókat formálunk,ha kicsit lágy a massza akkor adjunk míg hozzá egy kevés lisztet,ha kemény akkor pedig kevés olajjal lágyítsuk meg. Formálható állagú masszának kell lennie.
Tegyük vissza az alaplevet a gázra és forraljuk fel. Rakjuk hozzá a cukkinit,a répát és a halgombócokat. Vegyük le a gázt a legkisebbre és fõzzük addig amíg a halgombócok puhák nem lesznek. Végül öntsük hozzá a tejszínt és újból forraljunk rajta egyet,majd azonnal zárjuk el alatta a gázt.
Egy másik serpenyõbe olvasszuk fel a vajat és süssük meg mind két oldalát a koktél rákoknak.
Amikor rózsaszínûek,el is készültek.
A leves tálalása:
Leveses tányérba tegyünk a koktélrákokból,majd mérjünk rá a levesbõl és a halgombócokból.
Pirítós kenyeret,és frissen csavart citromlevet kínáljunk hozzá.