Cukkinis-hagymás csirkemáj.
sponsored links
Bõségesen ontják a termést idén is a cukkinibokrok, így szinte naponta készül egy-egy cukkinis finomság. Most pl. egy bõ harminc perc alatt elkészíthetõ serpenyõs csirkemáj, melyhez zöld és sárga cukkinit egyaránt használtam. Köretnek kuszkuszt készítettem, majd azzal tálaltam, de jól illik hozzá a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is kitunkolhatjuk.
Hozzávalók:
2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
õrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj
A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.
Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.
Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.
Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.
Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy túlsüssük, mert kemény lesz)
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én kuszkuszt készítettem, de illik hozzá pl. a rizs, a bulgur, de egy szelet friss kenyérrel is tunkolhatjuk.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk. Egyszerû, gyorsan elkészül, és laktató étel.