Cukkinis-gombás metélt szalonnával

2014-06-27

sponsored links

Zöldséges, mégis laktató tésztaétel a szalonnának köszönhetõen, nyári napokon egy tányérnyi bõven elég belõle.

Már többször is említettem, hogy nagyon szeretjük a zöldséges tésztákat. Mindegy hogy paradicsomos, tejfölös vagy fokhagymás-olívaolajos alappal készül a szósz.


Ezt a receptet anyuék az egyik gasztronómiai magazinban találták, ha kiderítem, hogy melyikben, akkor megírom. Egy nagy adagot félretettek nekünk, hogy megkóstolhassuk, véleményezhessük. Mindkettõnknek nagyon ízlett, ezért is gondoltam, hogy megérdemel egy saját bejegyzést annak ellenére, hogy van már jó néhány zöldséges tészta receptünk a blogon.

Hozzávalók:
- 50 dkg hosszúmetélt
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg gomba
- 2 zsenge cukkini
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4-5 zsályalevél
- néhány szál petrezselyem
- 10 dkg húsos szalonna vékonyra szelve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors

A tésztát enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük és még melegen összekeverjük egy kevés olívaolajjal.


Miközben a tészta fõ, a szalonnát egy mélyebb serpenyõben zsírjára sütjük, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított zsályát. Kevergetve pirítjuk 1-2 percig.

Hozzáadjuk a karikára vágott cukkinit, a vékonyra szeletelt gombát és a felkockázott paprikát is. Folyamatosan kevergetve-rázogatva nagy lángon 3-4 percig pirítjuk.

Sóval és borssal ízesítjük. A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselymet is. Elzárjuk a gázt és lefedve hagyjuk néhány percig párolódni a saját gõzében.


Reszelt parmezánnal tálalva a legfinomabb, de persze sajt nélkül is nagyon ízletes. Akár több féle gombával is elkészíthetjük.

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/06/cukkin...

sponsored links

Keres?s