Cukkinis-garnélás villámpizza és egy kenyér
sponsored links
Vannak dolgok, amiket jó, ha kitartóan hangoztatunk magunkról, így szuper ötleteket kaphatunk (és van téma is olyanokkal, akik valamiért úgy érzik, muszáj beszélgetni, de nem lenne mirõl). Rólam mindenki tudja, hogy a fõzés a mániám. Így például a szépészeti fenntartó kezelés alatt (ott azért van téma bõven, ami érdekes) olyan kiváló pizzaverziót hallottam, amit aznap ki kellett próbálnom. A férjem úgy betolta az egészet egyszerre, hogy csak néztem. (Ja és nem, nem kell válást fontolgatni ezért, nem ilyen önzõ, én szimplán kihagyom az úszó dolgokat és a borsón kívüli zöldségeket az életembõl.) Ilyen lesz még.
Mostanában, ha kenyeret sütök (gyakran kell, nem szeretek boltit adni), néha lecsípek egy kisebb darabot a tésztából, és pizzának megsütöm. Tiszta nyereség, ugyanaz a tésztája, mint a kenyérnek, kis feltét hozzá és kész a gyors vacsora, a sütõ meg úgyis megy. (Paradicsomszósz nálam kis poharakban elkészítve a fagyasztóban.)
Hozzávalók (egy kenyér és egy nagy pizza):
kb. 600 gramm liszt (teljes kiõrlésû és BL80-as kenyérliszt keveréke)
30 gramm élesztõ
só
350 gramm víz (picit több is lehet)
pizzafeltét (ez azért 2 pizzára is elég)
125 gramm juhtúró ...