Cukkinis Focaccia
sponsored links
A múltkori focaccia tészta nagyon belopta magát a szívembe a papám pedig hozott nekünk a kertbõl két megtermett cukkinit, így adta magát mi is legyen a szombati ebéd a meggyleves mellé. Könnyû volt és nyárias, pont erre vágytam.
A focaccia tésztát pontosan ugyanúgy készítjük, ahogyan azt legutóbb leírtam itt. Amíg kel meghámozzuk és vékony karikákra szeletelünk (ha már nagyok a magjai ki is magozunk) egy cukkinit, valamint megpucolunk és felszeletelünk egy fej hagymát és két-három gerezd fokhagymát. Ez utóbbiakat beleáztatjuk fél dl olívaolajba, ezzel fogjuk majd sütés elõtt megkenni a lepényeket. A cukkini és a hagymaszeleteket kevés olajon egy nagy forró serpenyõben megfonnyasztjuk. Ízlés szerint sóval, borssal és bazsalikommal fûszerezzük.
Ha a tészta duplájára kelt egy nagy gáztepsibe simítjuk, eközben az ujjainkkal kis mélyedéseket ...