Cukkinis-csokis püspökkenyér
sponsored links
Szívesen csempészem a cukkinit süteménybe, mert így azzal nyugtathatom magam, hogy valamivel egészségesebb a süti... Na persze a cukkini pozitív tulajdonságait a cukor és a csokoládé kellõ mértékben ellensúlyozza. :)
Hozzávalók:
20 dkg cukkini
2 tojás
10 dkg kristálycukor
1 tk. sütõpor
1 tk. fahéj
csipetnyi só
20 dkg liszt
100 ml olívaolaj
5 dkg csokoládé
5 dkg mazsola
1 csomag tortadara (maradék volt, amit sürgõsen fel kellett használni... helyette tehetünk bele több csokoládét)
A cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük és hozzáadjuk a tojásokat. Az olajjal és a cukorral elkeverjük. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a csokoládét apróra vágjuk, és a mazsolával együtt a legvégén adjuk a masszához. A tésztát egy sütõpapírral bélelt gyümölcskenyér formába öntjük és 175 fokon sütjük kb. 40 percig. Recept: innen.