Cukkinis-csirkés (hús)pogácsák Yotam Ottolenghitõl
sponsored links
Újra itt. És végre a hétvégén sikerült úgy fõznöm, hogy meg is lett örökítve. Mert hétköznap csak automata üzemmódban is mûködõ dolgok futnak – vagy annyira késõn lesz kész, hogy senkinek nincs kedve fotózgatni.
Ha van is extrás – mondjuk a múlt heti tavaszi tekercs, vagy az almás-krémes – az meg olyan gyorsan elfogy, hogy esély sincs elõvenni a fényképezõgépet.
Szóval kell egy nyugis hétvége, amikor a Nagy a barátnõjénél van, a Közepeske ottalvós lánybuliban, a Kicsi meg kint az udvaron élvezi végre a tavaszt.
Ottolenghi csirkés/pulykás pogácsái (fasírtjai? mi a jó szó rá?) tökéletesek. Nagy elõkészületet nem igényelnek, mégis különlegesek a fûszerezéstõl és rejtve még némi zöldséget is tartalmaz, ami így észrevétlenül bekerül a gyerekbe. A wasabis avokádókrém tökéletes hozzá, köretként pedig a család hagyományosabb fele krumplipürét kapott, a bátrabbak pedig sült kelbimbót Momofuku módra Mautner Zsófitól.
Cukkinis-csirkés húspogácsák á la Yotam Ottolenghi
2 cukkini, lereszelve
só, bors
600g csirkecombfilé, darálva vagy aprítóban felaprítva ...