Cukkinis-csirkés (hús)pogácsák Yotam Ottolenghitõl

2012-03-11

sponsored links

Újra itt. És végre a hétvégén sikerült úgy fõznöm,  hogy meg is lett örökítve. Mert hétköznap csak automata üzemmódban is mûködõ dolgok futnak – vagy annyira késõn lesz kész, hogy senkinek nincs kedve fotózgatni.

Ha van is extrás – mondjuk a múlt heti tavaszi tekercs, vagy az almás-krémes –  az meg olyan gyorsan elfogy, hogy esély sincs elõvenni a fényképezõgépet.

Szóval kell egy nyugis hétvége, amikor a Nagy a barátnõjénél van, a Közepeske ottalvós lánybuliban, a Kicsi meg kint az udvaron élvezi végre a tavaszt.

Ottolenghi csirkés/pulykás pogácsái (fasírtjai? mi a jó szó rá?) tökéletesek. Nagy elõkészületet nem igényelnek, mégis különlegesek a fûszerezéstõl és rejtve még némi zöldséget is tartalmaz, ami így észrevétlenül bekerül a gyerekbe. A wasabis avokádókrém tökéletes hozzá, köretként pedig a család hagyományosabb fele krumplipürét kapott, a bátrabbak pedig sült kelbimbót Momofuku módra Mautner Zsófitól.

Cukkinis-csirkés húspogácsák  á la Yotam Ottolenghi

2 cukkini, lereszelve
só, bors
600g csirkecombfilé, darálva vagy aprítóban felaprítva ...


Folytats a blogon ... www.sajtkukac.hu/?p=5019

sponsored links

Keres?s