Cukkinis citromos sütemény (reform)
sponsored links
Ebben az idõszakban rengeteg cukkini terem a kertemben, s én próbálom minél jobban kihasználni a szezont. Süteménybe is gyakran reszelek, mert szeretem, hogy ettõl puha, szaftos lesz a sütemény.
Nálunk az ilyesmi nagyon megy reggelire egy csésze kakaó társaságában.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
- 20 dkg cukkini (tisztítva mérve)
- 18 dkg nyírfacukor vagy xilit
- 2 tojás
- 2 citrom
- 3 evõkanál kókuszzsír
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- pici só
Elkészítése:
- Megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük a cukkinit. Picit sózzuk, majd állni hagyjuk néhány percig.
- Az egész tojásokat mixerrel 4-5 percig habosítjuk, a végén a cukrot is hozzáadva.
- A cukkinit alaposan kicsavarjuk, majd a tojáshoz adjuk 2 citrom kifacsart levével, vaníliával, és az olvasztott kókuszzsírral együtt. Összekavarjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, 2 citrom reszelt héját, meg a szódabikarbónát.
- A masszát egy sütõpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, majd 160 fokos sütõben tûpróbáig sütjük (40-50 perc).
- Miután langyosra hûlt, szeletekre vágjuk.
Megj: A reszelt zöldség az ízén nem érzõdik, de neki köszönhetõen a sütemény sokáig puha, szaftos marad.