Cukkinis...
sponsored links
..."tenyérnyi" pontosabban tényleg tenyérnyi, az ujjakat leszámítva. Nem puffancs, nem fasírt, nem palacsinta, bár azokat is szoktam cukkiniból, de ez inkább a tócsnira hasonlít ( tócsni, lepcsánka, lapcsánka, van más neve is a Dunántúl közepe táján, most nem jut eszembe "c" betûvel kezdõdõ :(
Nem tudtam milyen nevet adjak neki. A tócsni jó lenne, cukkini tócsni, de nem fedi teljesen, hisz nem csak a krumplit cseréltem cukkinire. No, mindegy, egy biztos nagyon finom és paradicsommal, kovászos uborkával vacsorára sem volt megterhelõ.
Vacsorára, mert nappal a gyümölcsé a fõszerep, meg egy kis fagyi, hideg ez-az.
- Igaz én a szabadban fõzök télen-nyáron, télen, hogy a meleg nem menjen ki, nyáron,
hogy a meleg ne jöjjön be. Így nálunk 24-26 foknál nincs több. -
Szóval ezt az este készítettem, jobb így mindenkinek :-)
A fotók, már szinte sötétben készültek :-(
Vacsorára, mert nappal a gyümölcsé a fõszerep, meg egy kis fagyi, hideg ez-az.
- Igaz én a szabadban fõzök télen-nyáron, télen, hogy a meleg nem menjen ki, nyáron,
hogy a meleg ne jöjjön be. Így nálunk 24-26 foknál nincs több. -
Szóval ezt az este készítettem, jobb így mindenkinek :-)
A fotók, már szinte sötétben készültek :-(
Kívül ropogós (frissen, késõbb megpuhul ) belül pedig krémes. Hm.
Életemben elõször megmértem :-)
Cukkini ...ropogós
Hozzávalók
3 közepes cukkini, 750 gr
100 gr zabpehely, apróra tört ( jó a zabkorpa is, azzal is szoktam )
100 gr finomliszt ( teljes kiõrlésûvel vegyesen is szoktam ) ...