Cukkinipakora paradicsom chutney-val
sponsored links
Mostanában elég sûrûn készítek ilyen, vagy ehhez hasonló fogást ebédre. :) Könnyû, jó fûszeres és gyorsan elkészül. Leszámítva a chutney fõzési idejét, de azt elõre is elkészíthetjük egy hûvösebb estén. ;) Szeretem az indiai konyhát és ez az étel az egyik nagy kedvencem. Már érik a kertben a paradicsom, úgyhogy fel is avattam a második szedést ehhez a chutney-hoz. (Az elsõt megettük frissen. :D) Remélem szép lesz az idei termés és akkor télire is készülhet ebbõl a finomságból. ;)
Hozzávalók 4 személyre:
2 kisebb cukkini
1 nagy burgonya
1 nagy vöröshagyma
2 ek. garam masala
1 ek. kurkuma
só
10 dkg liszt
kevés víz
A paradicsom chutney-hoz (6 személyre is elegendõ lehet):
50 dkg friss paradicsom
5 gerezd fokhagyma
3 cm-es friss gyömbér
1 lilahagyma
2 ek. olívaolaj
2 tk. garam masala
1 ek. chilipehely (elhagyható)
1 tk. fehérborecet
25 dkg cukor
só
- A paradicsom chutney-hoz, apró kockákra vágjuk a paradicsomot. A hagymát, fokhagymát és gyömbért késes aprítóban finomra dolgozzuk.
- Serpenyõben 1 evõkanál olívaolajat hevítünk. Rátesszük a paradicsomot és kevergetve addig sütjük, míg a leve elpárolog. Paradicsomtól függõen ez ~15-25 perc. Félre tesszük.
- A maradék olívaolajat felhevítjük és ledinszteljük rajta a hagymás-gyömbéres keveréket. Hozzáadjuk a paradicsomot, majd a fûszereket, az ecetet. Jól átkeverjük, 1-2 percig együtt pároljuk.
- Végül hozzáadjuk a cukrot és kevergetve addig fõzzük, míg a cukor elolvad és a chutney kissé besûrûsödik.
- A pakorához a cukkinit és burgonyát nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A hagymát félbe vágjuk, majd vékonyra szeljük. A zöldségeket tálba tesszük, fûszerezzük és alaposan elkeverjük a hozzáadott liszttel. Ha kissé száraznak érezzük a keveréket 1-2 evõkanál vizet adhatunk hozzá.
- A masszából kézzel kis halmokat adagolunk közepesen forró olajba, majd minden oldalukon aranybarnára sütjük. Frissen tálaljuk, paradicsom chutney-t és salátákat kínálunk mellé.