Cukkinikrém
sponsored links
Mivel kertes házban lakunk, már az elsõ perctõl fogva van konyhakertem. A cukkini idén bõven ellát minket, aminek még a szomszédok is örülhetnek. Nyáron a szombati menü mindig rántott cukkini, tök, patisszon vegyesen vagy épp melyikbõl sok van. Tavaly találtam ezt a receptet, mert azért uncsi a rántott zöldség, ha hétköznap is ennék cukkinit, nekem nagyon bevált, egyszerû és finom.
40 dkg cukkini
fél fej hagyma
egy mini gerezd fokhagyma
mustár
citromlé
só
bors
petrezselyem
A cukkinit meghámozom, kis kockákra vágom és olajon a hagymával és a fokhagymával együtt párolom.
Sózom, hogy levet engedjen így hamarabb megpuhul és szétesik. A recept szerint botmixerrel összepépesítem, de én jobban szeretem darabosan. Tehát, hozzá adjuk a fél mokkáskanálnyi mustárt, pár csepp citromlevet, borsot ízlés szerint. Az eredeti recept nem ír petrezselymet, én szoktam belerakni és így is nagyon finom. Hûtõbe tesszük hogy az ízek összeérjenek.