Cukkinikrém, a nyár íze!
sponsored links
A szép zsenge cukkinikbõl szerintem hiba nem készíteni cukkinikrémet. Kenyérre vagy pirítósra, ropogós falatkákra kenve könnyû nyári étel. Én most egy nagy kedvenc, a sokféle hagymás változatát készítettem el. Fokhagyma, vöröshagyma, metélõhagyma voltak a mellékszereplõk a cukkini mellett. Egy kevés majonéz tette még pikánsabbá és az egyik imádott fûszeremtõl, a borsikafûtõl lett igazán mennyei ezt a kence.
Bár a fotón egy magos zsemlén kapott helyet a krém, de megkóstoltuk szezámmagos ropogós kenyérrel. Az mindent vitt! Úgyhogy bátran ajánlom, kóstolgassátok Nektek mi válik be igazán. Akár zöldségekkel fogyasztva, sajttal tálalva is kitûnõ, természetesen jól behûtve (szerintem ez a legnehezebb az egész receptben, hogy kivárjuk amíg jól lehûl :-) )
Hozzávalók:
3 kis cukkini
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma ...