Cukkinigombóc
sponsored links
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
- 2 közepes (kb. 60 dkg) cukkini
- só
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen õrölt tarka bors
a sütéshez:
- olaj
a tálaláshoz:
- mediterrán típusú saláta
- A cukkinit megmostam, a végeit levágtam.
- Meghámoztam ? ez zsengeségfüggõ ? és eltávolítottam a magházát.
- A zöldséghúst kis lyukú reszelõn lereszeltem, besóztam, és 15 percig állni hagytam.
- Apró lyukú szûrõn jól lecsepegtettem.
- Hozzákevertem a zsemlemorzsát, az enyhén felvert tojást, a megpucolt, zúzott fokhagymát, ízesítettem borssal.
- Diónyi gombócokat formáztam belõle, és bõ, forró olajban mindet aranybarnára sütöttem.
- Mediterrán salátaágyon tálaltam. (A saláta készülhet paprikából, paradicsomból, uborkából, lila hagymából, fetából és olajbogyóból, sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítve, olívaolajjal és kevés citromlével meglocsolva.)
A receptet megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában.