Cukkinifelfújt.

2017-07-26

sponsored links




Rengeteg cukkini terem idén is a kertben, így szinte minden nap készül egy adag rántott cukkini, melyet csak úgy magában elnassolunk. Persze azért más formában is az asztalra került, most éppen cukkinifelfújt készült ebédre. Húsmentes, egyszerû és könnyû nyári ebéd, de ennek ellenére igen laktató. Én most sárga cukkinit használtam, mert szerintem annak más, selymesebb az íze, és a füstölt sajt is remekül illett hozzá. Az elkészült felfújt nagyon finom volt, persze inkább csak olyan nõknek való, mert hús hiányában a férfiak nem hiszem hogy rajonganának érte. (további cukkinis receptek itt megtalálhatóak)





Hozzávalók:

3 db zsenge cukkini
1 cs újhagyma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg edami sajt
1,5 dl fõzõtejszín (20%-os)
3 db tojás (nagy)
2 ek liszt
1 mk curry
õrölt színes bors
2 ek kukoricacsíra olaj
2 dkg vaj




Az egyik cukkinit vékonyan szeleteljük fel, a másik kettõt pedig vágjuk fel kisebb kockákra.
Az újhagymának vágjuk le a zöld szárát, majd vékonyan szeleteljük fel. 
A sajtokat egy kisebb lyukú reszelõn, reszeljük le. 

Egy serpenyõbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük össze, pároljuk roppanósra, majd hûtsük langyosra.

A kissé felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk meg egy pici sóval, majd keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd keverjük hozzá a füstölt sajt több mint a felét, végül pedig a langyosra hûlt cukkinit is.

A sütõformát kenjünk ki a vajjal, majd egyenletesen öntsük bele a cukkinis keveréket.

Ezután helyezzük rá a vékonyan felszeletelt cukkinit úgy, hogy teljesen befedje a masszát, majd enyhén sózzuk, és szórjuk meg a maradék füstölt és edami sajt keverékével.

Helyezzük be elõmelegített sütõbe, majd közepes hõmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)




Tálalás elõtt hagyjuk kicsit hûlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.



Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2017/07/c...

sponsored links

Keres?s