Cukkinifasírt
sponsored links
Nem tudom pontosan, miért alakult ki így, de nálunk ritkán van húsmentes nap. Tény, hogy én személy szerint a vasárnapot például el sem tudnám képzelni hús nélkül. Hétköznap szoktak lenni azért olyan ebédek, amik nem tartalmaznak húst, de ezek inkább tésztaételek, mint például a héten a mákos nudli.
Most egy számunkra újszerû ételt szeretnék bemutatni, ami bár fasírt, nem található meg benne a hús. Andrásom választotta a receptet. :)
Hozzávalók:
30 dkg cukkini,
15 dkg krumpli,
1 szál újhagyma,
3 gerezd fokhagyma,
kapor és zöldpetrezselyem,
só,
bors,
kg. 2-3 evõkanálnyi zsemlemorzsa,
zsemlemorzsa a hempergetéshez,
olaj a sütéshez.
A cukkinit megmossuk, lereszeljük, kissé megsózzuk, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk. Lereszeljük a megtisztított krumplit is. Összekeverjük a cukkinit, a krumplit, az apróra vágott újhagymát és fokhagymát, sóval és borssal fûszerezzük, majd hozzákeverjük az apróra vágott kaprot és zöldpetrezselymet, végül pedig a zsemlemorzsát. Vizes kézzel lapos pogácsákat formázzunk, amiket zsemlemorzsába forgatunk, forró olajban kisütjük, majd konyhai papírtörlõre szedjünk, hogy a fölösleges zsiradékot felitassuk róla.
Az Erdélyi Konyha Finom Falatok magazinjában eredetileg tökkel készül a fasírt, de nálunk cukkinibõl lett, és nekünk nagyon ízlett. :) Petrezselymes rizzsel tálaltuk.