Cukkini és szûz avagy Hétfõi rögtönzés
sponsored links
A szokásos hétfõ.
Mit együnk?
Van egy kis maradék...
Így voltam ma én is; és a maradék pirított gombából, gondoltam készítek gombás rizst, és finom tejföllel majd jól megeszem...
Aztán egy-két dolgot találtam még hozzá, és frankó cukkinis apró pecsenye lett belõle...
...gombás-rizzsel és tejföllel ?
Szép hetet mindenkinek ?
CUKKINIS APRÓPECSENYE,
TEJFÖLLEL ÉS GOMBÁS-RIZZSEL
Mit együnk?
Van egy kis maradék...
Így voltam ma én is; és a maradék pirított gombából, gondoltam készítek gombás rizst, és finom tejföllel majd jól megeszem...
Aztán egy-két dolgot találtam még hozzá, és frankó cukkinis apró pecsenye lett belõle...
...gombás-rizzsel és tejföllel ?
Szép hetet mindenkinek ?
CUKKINIS APRÓPECSENYE,
TEJFÖLLEL ÉS GOMBÁS-RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg szûzpecsenye
1 db cukkini (kb. 25 dkg)
1 db Kápia paprika
1 szál szálzeller
2 ger. fokhagyma
tejföl
bors, só
gombás-rizs
A szûzpecsenyét felcsíkozzuk és egy kevéske zsiradékon fehéredésig sütjük.
Közben a cukkinit, szárzellert és a Kápiát szintén csíkokra vágjuk és a húshoz adjuk.
Megsózzuk, borsozzuk és gyenge lángon szépen összepirítjuk, befejezõ mûveletként "hajszál vékonyra" csíkozott fokhagymával és (szerencsés esetben) a zeller aprított levelével ízesítjük.
Gombás-rizzsel tálaljuk és a tetejére egy jó kanál tejföllel koronázzuk.
(A gombás-rizsnek különösebb receptje most nincs; a legegyszerûbb módon a gombát vöröshagymán lepirítottam, amikor már szépen megpirult, sóztam, borsoztam és egy picit majoránnával ízesítettem, ami akár el is maradhat, de szerintem nagyon jól passzol a gombához, de csak finoman, ne ez legyen uralkodó íz!)