Cukkini és marha avagy Klasszikus, ma

2017-07-10

sponsored links

Már a múlt hét közepe felé, az jött az eszembe, hogy milyen rég ettem egy jó kis tökfõzeléket.
Na, majd a jövõ héten.
Aztán szombatom a táskámba esett egy közel 1,5 kg-s cukkini monstrum....
Vasárnap meg az jött az eszembe, hogy de rég ettem egy jó kis cukkinifõzeléket.
Aztán ma...
















KAPROS CUKKINIFÕZELÉK, SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
1,5 kg cukkini
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
3 ek. liszt
3-4 ek. fehérborecet
kapor
kömény
bors, só
(1 tk. kristálycukor)
A cukkini, meghámozva, és a magrész eltávolítása után, 1 kiló körüli lett,  amit nagy lyukú reszelõm lereszeltem.
A vöröshagymát felaprítjuk, és üvegesre sütjük.
A sárgarépát szintén nagy lyukú reszelõn lereszeljük és 3-4 percig a hagymával együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, borsozzuk és egy kevéske õrölt köménnyel ízesítjük; meglocsoljuk a borecettel, aztán felöntjük vízzel.
10-15 percig fõzzük illetve ahogy a cukkini puhul (vigyázzunk! mert könnyen szét is fõzhetjük, bár az ecet kissé megfogja).
Közben a kaprot felaprítjuk és a cukkinihez adjuk; tejfölbõl és lisztbõl habarást készítünk, amivel a fõzelékünket besûrítjük.
Húspogácsával, vagy ahogy én szeretem, isteni marhapörkölttel kínáljuk.
Csak 1 tipp: a hozzávalók közé írtam cukrot is, ez viszont legyen szabadon választott; de itt is érvényesül, az hogy ha, az édes dolgokban egy icike-picike sót teszünk, azzal csak fokozzunk a ízét, és ez bizonyos esetekben fordítva is igaz - ebbe fõzelékbe, egy teáskanál cukor nyugodtan belemehet. Csak okosan!










                                                      

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s