Cukkini és karaj avagy Fõ a zelék!
sponsored links
A mi manna elsõ blikkre, hasonlít a tegnapira, csak nem uborka, hanem cukkini, nem gyalulva, hanem kockázva, nem sajttal és tejföllel, hanem tejszínnel, nem lila hanem vöröshagymával, nem hidegen hanem fõzve, a karaj, nem fokhagymás hanem csípõs-mustáros.
Egyébként ugyanaz.
TEJSZÍNES CUKKINIFÕZELÉK,
CSÍPÕS-MUSTÁROS KARAJJAL
Hozzávalók:
50 dkg sertéskaraj
60 dkg cukkini
10 dkg sárgarépa (1 szál)
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
1 tk. krislálycukor
4 ek. mustár
petrezselyem zöldje
chili pehely
só
A karajt felszeleteljük (kedvünkre klopfolhatjuk, én nem tettem) majd a mustárt ízesítjük chili pehellyel, jól kikeverjük és betapicskoljuk vele a hússzeleteket.
Legalább egy éjszakára, olajba fojtva, pácoljuk; majd grillen szépen megsütjük, megsózzuk.
A vöröshagymát és a sárgarépát valamint a zellert, kis kockákra vágjuk és együtt, aranysárgára pirítjuk. Közben a cukkinit is feldaraboljuk 1x1 centis kockákra és hozzáadjuk az alaphoz, megsózzuk, aztán felöntjük 2,5 deci vízzel és kb. 10 perc alatt felére fõzzük a levét.