Cukkini pizza ajvárral - Boti kérlek bocsáss meg!
sponsored links
Azért cukkini, mert az van a pizzatészta helyett, azért ajváros, mert az meg a paradicsomszósz helyett van, és a kolbász meg a mozzarella az maradt, mintha csak pizza lenne. A kinézete is.
Ez egyike azoknak a megoldásoknak, amiket a kényszer vagy inkább a hûtõ szül, az ember benéz, meg körbe, aztán kitalálja mit lehetne ebédelni. Nem rossz, sõt, inkább nagyon is jó, kolbászt nem raktam mindegyikre, de nagyon megbántam, a kolbász kell rá. Ne sajnáljátok róla.
És ha már kolbász. Idén nem lesz kolbászunk, és nem azért mert nem vágunk disznót. Sose vágtunk, sõt sose voltam még disznóvágáson. Az anyukám, Mami, egy kis fejér megyei sváb faluból származott, a világhíres Hartáról. Harta Kalocsa mellett van, és két dologról méltán híres, az egyik a fûszerpaprika, a másik pedig a kolbász. Amíg élt az Mami, és az õ anyukája (az én nagymamám) Ómika, nem volt probléma a kolbász beszerzése, aztán amikor már nem, a kolbász is nehezebb tészta volt. Haha. Az egyik nagynéném javasolt egy falubélit, akitõl vásárolhatunk kolbászt, Így is lett. Szinte 100%-ban egyezett a gyerekkori ízekkel, így minden évben kétszer feltöltöttük ki a garázst, ki a padlást ki a spájzt, a kolbászokkal. Így ment ez évekig. A barátaink elõbb utóbb találkoztak a kolbászokkal, és elkezdtek õk is rendelni. Ez azt jelentette, hogy a tesóm évente kétszer negyven-ötven kilónyi kolbásszal rakta teli az autóját, a család, és barátok igényét kielégítve. Aztán tavaly tavasszal az egyik barát apukája, akinek étterme van, kiszagolta a fiánál a mi hartai kolbászunkat, és mivel a tesóm nem irigy ember, gondolta növekedjen csak a biznisz az mindenkinek jó, megadta a kontaktot. Sziszó apukája önállóan rendelt onnantól kezdve, ez elõször csak annyit jelentett, hogy ...