Cukkini-mozarella focaccia
sponsored links
-->
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 5 g szárított élesztõ
- 190 ml víz
A tetejére:
- 2 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál kakukkfû
- 80 ml olívaolaj
- 20 dkg mozzarella
- 1,5 cukkini
- 2 dkg parmezán sajt
- 1 evõkanál bazsalikom levél
- só, õrölt bors
Elkészítése:
- A tésztához valókat 190 ml vízzel tésztává gyúrjuk, dagasztógép segítségével legalább 4-5 percig dagasztjuk. Ezután egy konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
- 1 citrom reszelt héját, 0,5 evõkanál kakukkfüvet, egy csipetnyi sót, meg a reszelt fokhagymát az olajjal összekavarjuk.
- A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett felületen 1 cm vastagságú óválisra nyújtjuk. Sütõpapírral bélelt tepsire helyezzük, és ujjbeggyel néhány helyen benyomkodjuk. 15-20 percig kelni hagyjuk.
- A tésztát a fokhagymás olajjal megkenjük, parmezánnal megszórjuk, majd kirakjuk szeletekre vágott cukkinivel, illetve darabokra tépkedett mozarellával. Sózzuk, borsozzuk, és még egy kevés olajjal meglocsoljuk.
- 190 fokos sütõben 20-25 perc alatt megsütjük.
- piTálaláskor a maradék kakukkfûvel, cikkekre vágott citrommal, illetve bazsalikomlevéllel megszórva kínáljuk.