Cukkini lepény, vagy ropogós fûszeres tejföllel
sponsored links
Megkezdõdött a cukkini szezon. Legalábbis a magyar, szabadföldi. Mert bár egész évben kapni manapság, nekem ilyenkor esik igazán jól. Igazából ez az is étel tipikus példája annak, hogy a variációk száma végtelen. A cukkini helyett használható sárgarépa, zeller, karalábé, vagy ki tudja, mi egyéb még. Lehet krumplival vegyesen, ahogy most én, vagy csak magában valamely kiválasztott zöldség. Lehet vékonyra vagy vastagabbra reszelni. Tojással, liszttel vagy nélkülük. Bõ olajban sütve, vagy szinte száraz serpenyõben. Mindig ugyanolyan jó és mégis mindig más... Nálunk is nagy sikere volt, férjjel este még hidegen is ettük a maradékot.
0.5 kg cukkinit megmostam, végeit levágtam, de nem hámoztam meg, majd durvára reszeltem,
0,5 kg krumplit szintén (mondjuk ezt meghámoztam...).
Sóztam, állni hagytam. Ezután praktikus kinyomkodni egy kicsit, én most nem tettem, de legközelebb ...