Cukkini krémleves sült zöldségekkel és aszalt paradicsommal

2014-05-04

sponsored links

Színes és fûszeres.

Hozzávalók:

A levesbetéthez:
  • 3 db vékony cukkini
  • 4 db sárgarépa
  • kevés (olíva)olaj
  • 3-4 szelet aszalt, fûszeres olívaolajban pácolt paradicsom
  • színes bors
A leveshez:
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kg-nyi cukkini
  • 1 evõkanállal a paradicsom olajából (bármilyen olaj jó)
  • 2 evõkanálnyi vaj
  • kakukkfû
  • szurokfû (oregano)
  • bazsalikom
  • színes bors
  • 2 dl-nyi tejszín
A cukkinit felkarikáztam. Közben a felkockázott hagymát  a vaj és olaj keverékén sóval pároltam majd hozzáadtam a cukkinit, a felaprított zöldfûszereket és õröltem rá borsot.


Kicsit késõbb felöntöttem annyi vízzel, ami bõséggel ellepte és puhára fõztem, majd botmixerrel pépesítettem, azután visszatettem a túzre. A forró levesbõl kimertem egy merõkanálnyit, elkevertem a tejszínnel, majd visszaöntöttem a levesbe és újra felforraltam. 
A  leves fõzése közben a levesbetéthez valókat felkarikáztam, betettem egy tepsibe, beolajozott kézzel összekevergettem és grillsütõ funkcióban színesre pirítottam. Nem puhítottam meg teljesen, "harapós" maradt.

A kész zöldségek közé kevertem a felkockázott aszalt paradicsomokat, sóztam, borsoztam ezt a színes egyveleget.

 Nagyon szép lett és nem kevésbé finom.




Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s