Cukkini krémleves sült zöldségekkel és aszalt paradicsommal
sponsored links
Színes és fûszeres.
Hozzávalók:
A levesbetéthez:
Kicsit késõbb felöntöttem annyi vízzel, ami bõséggel ellepte és puhára fõztem, majd botmixerrel pépesítettem, azután visszatettem a túzre. A forró levesbõl kimertem egy merõkanálnyit, elkevertem a tejszínnel, majd visszaöntöttem a levesbe és újra felforraltam.
A leves fõzése közben a levesbetéthez valókat felkarikáztam, betettem egy tepsibe, beolajozott kézzel összekevergettem és grillsütõ funkcióban színesre pirítottam. Nem puhítottam meg teljesen, "harapós" maradt.
A kész zöldségek közé kevertem a felkockázott aszalt paradicsomokat, sóztam, borsoztam ezt a színes egyveleget.
Nagyon szép lett és nem kevésbé finom.
Hozzávalók:
A levesbetéthez:
- 3 db vékony cukkini
- 4 db sárgarépa
- kevés (olíva)olaj
- 3-4 szelet aszalt, fûszeres olívaolajban pácolt paradicsom
- só
- színes bors
- 1 db vöröshagyma
- 1 kg-nyi cukkini
- 1 evõkanállal a paradicsom olajából (bármilyen olaj jó)
- 2 evõkanálnyi vaj
- kakukkfû
- szurokfû (oregano)
- bazsalikom
- só
- színes bors
- 2 dl-nyi tejszín
Kicsit késõbb felöntöttem annyi vízzel, ami bõséggel ellepte és puhára fõztem, majd botmixerrel pépesítettem, azután visszatettem a túzre. A forró levesbõl kimertem egy merõkanálnyit, elkevertem a tejszínnel, majd visszaöntöttem a levesbe és újra felforraltam.
A leves fõzése közben a levesbetéthez valókat felkarikáztam, betettem egy tepsibe, beolajozott kézzel összekevergettem és grillsütõ funkcióban színesre pirítottam. Nem puhítottam meg teljesen, "harapós" maradt.
A kész zöldségek közé kevertem a felkockázott aszalt paradicsomokat, sóztam, borsoztam ezt a színes egyveleget.
Nagyon szép lett és nem kevésbé finom.