Cukkini

2011-10-01

sponsored links

A cukkini egész évben kapható zöldség lett, mégis a nyári meleg õszi idõszakban ajánlatos fogyasztani, hûtõ hatása miatt.

Hasonlóan termesztjük, mint a patisszont, vagy a  fõzõtököt, mint ahogyan tulajdonságaik is egyeznek. Zsenge vékony héjával, hamar legyõzte vetélytársait, és a kiskertek kedvelt növénye lett. Elkészítésének sokoldalúságát elõsegíti a fajtán belüli változatai, hiszen lehet sárga, fehér, világos és sötétzöld, csíkos, formája pedig hosszúkás, vagy  kerek. A fiatal példányok magja még kialakulatlan, így ezt a részét is bátran az ételbe tehetjük.

Gyorsan elkészül, hamar megpuhul, ha más zöldségekkel együtt alkalmazzuk mindig az utolsók között tegyük az ételbe. Nyersen salátának is megfelel az uborkához hasonlóan vékonyra szelve, vagy lereszelve.

Nagyon egyszerûen megsüthetjük grillen vagy a sütõben, egész gerezd fokhagymákkal együtt, némi olíva olajjal ..


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2011/09/30/cukk...

sponsored links

Keres?s