Cukkini-feta pesztós tészta
sponsored links
Még mindig rengeteg cukkini érik a kertünkben. És én mindenbe cukkinit csempészek: zsemlébe, palacsintába, süteménybe, zabkásába, levesbe, fõételbe, sülve, fõve, és nyersen :D
Szerintem az egyik legsokoldalúbban felhasználható zöldség.
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg spaghetti (teljes kiõrlésût használtam)
- 50 dkg cukkini
- 20 dkg fetasajt (juhtúróval is készülhet)
- 6 dkg mag nélköli zöld olívabogyó
- 6 dkg napraforgómag
- 2 cikk fokhagyma
- 3 marék petrezselyemzöld
- 1 dl olívaolaj
- só, õrölt bors
- csilipehely
-->
Elkészítése:
- A spagettit a tasakon lévõ utasítás szerint sós vízben kifõzzük, majd leszûrjük.
- Száraz serpenyõben megpirítjuk a napraforgómagot, ezután pedig turmixgépbe helyezzük 20 dkg apróra vágott cukkinivel, 10 dkg fetasajttal, olívabogyóval, olajjal, fokhagymával, petrezselyemzölddel (egy keveset félreteszünk a díszítéshez), illetve kevés sóval és borssal. Összeturmixoljuk.
- A maradék cukkinit apró kockára vágjuk, és serpenyõben megpirítjuk 2 evõkanálnyi olajon.
- A spagettit összekavarjuk a cukkini pesztóval, majd megszórjuk a maradék fetasajttal, a pirított cukkinivel, csilivel, és petrezselyemzölddel.