Cukkini csónak ? töltve, sülve
sponsored links
A cukkininek nagy a vitamintartalma. Szerencsére dögivel nõnek a kertemben ezek a szép, hosszúkás, zöld vitaminbombák, úgyhogy több formában is fogyasztjuk.
Ez az elkészítési módja nem bonyolult, sõt. Egyszerû és finom! Lássunk túl azon, hogy kirántjuk a cukkini karikákat.
1 ek sertészsír
1 közepes cukkini
30 dkg darálthús
15 dkg sajt
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosarany
1 paradicsom25 dkg paradicsompüré
friss, aprított bazsalikom
A cukkinit megmossuk és hosszában ketté vágjuk.
A belsejét egy kanállal kivájjuk, de körben maradjon húsa, nehogy szétessen a csónakunk.
A kivájt részt felkockázzuk és besózzuk.
A tölteléket elkészítjük.
A hagymár apró kockákra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk.
A fokhagymát is hozzákeverjük, picit sózzuk, így a hagyma könnyebben levet ereszt.
Ha megpuhult, mehet rá a darabolt paradicsom, megvárjuk, míg összeesik.
Ezután mehet rá a darált hús.
Fehéredésig pirítjuk a hagymával, majd felöntjük a paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk és addig fõzzük, míg megpuhul a hús.
A cukkini besózott belsejébõl kinyomkodjuk a vizet és a húsos alaphoz keverjük.
Picit még fõzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
A bazsalikomot felaprítjuk.
A felezett cukkiniket egy tepsibe tesszük, majd ezt a ragut belekanalazzuk a mélyedéseikbe, megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal.
180 fokon sütjük kb. 20 percen át, míg szép színt kap a sajt. Ez idõ alatt a cukkini is megpuhul.
Nagyon finom, idény finomság 2-4 fõ részére.
Egyéb cukkinis finomságok:
SÜLT ZÖLDSÉGSALÁTA TALLÉROK
KAKAÓS, CUKKINIS SÜTEMÉNY
Egyéb zöldséges finomságok, mint például:
JÓKAI BABLEVES
FRANCIASALÁTA
CÉKLA BEFÕTT
HORDÓS SAVANYÚSÁG (CSEMEGE UBORKA)
ZÖLDPARADICSOM LEKVÁR
Ha azonnal szeretnél értesülni az aktuális finomságokról, csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Ez az elkészítési módja nem bonyolult, sõt. Egyszerû és finom! Lássunk túl azon, hogy kirántjuk a cukkini karikákat.
1 ek sertészsír
1 közepes cukkini
30 dkg darálthús
15 dkg sajt
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, pirosarany
1 paradicsom25 dkg paradicsompüré
friss, aprított bazsalikom
A cukkinit megmossuk és hosszában ketté vágjuk.
A belsejét egy kanállal kivájjuk, de körben maradjon húsa, nehogy szétessen a csónakunk.
A kivájt részt felkockázzuk és besózzuk.
A tölteléket elkészítjük.
A hagymár apró kockákra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk.
A fokhagymát is hozzákeverjük, picit sózzuk, így a hagyma könnyebben levet ereszt.
Ha megpuhult, mehet rá a darabolt paradicsom, megvárjuk, míg összeesik.
Ezután mehet rá a darált hús.
Fehéredésig pirítjuk a hagymával, majd felöntjük a paradicsommal.
Sózzuk, borsozzuk és addig fõzzük, míg megpuhul a hús.
A cukkini besózott belsejébõl kinyomkodjuk a vizet és a húsos alaphoz keverjük.
Picit még fõzzük, majd elzárjuk alatta a lángot.
A bazsalikomot felaprítjuk.
A felezett cukkiniket egy tepsibe tesszük, majd ezt a ragut belekanalazzuk a mélyedéseikbe, megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal.
180 fokon sütjük kb. 20 percen át, míg szép színt kap a sajt. Ez idõ alatt a cukkini is megpuhul.
Nagyon finom, idény finomság 2-4 fõ részére.
Egyéb cukkinis finomságok:
SÜLT ZÖLDSÉGSALÁTA TALLÉROK
KAKAÓS, CUKKINIS SÜTEMÉNY
Egyéb zöldséges finomságok, mint például:
JÓKAI BABLEVES
FRANCIASALÁTA
CÉKLA BEFÕTT
HORDÓS SAVANYÚSÁG (CSEMEGE UBORKA)
ZÖLDPARADICSOM LEKVÁR
Ha azonnal szeretnél értesülni az aktuális finomságokról, csatlakozz hozzám a Facebookon is!