Cukkini csipsz (paleo)

2018-02-16

sponsored links




Az itt található kelkáposzta csipsz mintájára készült. Körtálcás aszalógépben szárítottam, de készülhet akár sütõben is, akkor az a lényeg, hogy résnyire nyitva maradjon a sütõ ajtaja, hogy a gõz el tudjon távozni és ezáltal a cukkini ropogóssá váljon.

Még több aszalás található itt. és itt.

Hozzávalók:

bébi cukkini (három tálcára kettõ fér)
2 evõkanál almaecet (én az itt található Topázt használtam)
fél dl olívaolaj
1 teáskanál vöröshagyma por
1 teáskanál fokhagyma por
1 teáskanál só
2 evõkanál reszelt parmezán vagy glutén mentes, inaktív sörélesztõ pehely

Az almaecetet összekeverjük az olívaolajjal, a fokhagyma és vöröshagyma porral, valamint a sóval. A3 mm vastag szeletekre vágott cukkinikarikra dörzsöljük. Meghintjük parmezánnal vagy sörélesztõ pehellyel. A tálcákra rakosgatjuk és a továbbiakban az 45-55 fokra állított gép gondjaira bízzuk. Idõnként nem árt a tálcákat cserélgetni. Kb. 7-12 óra alatt kész.


A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s