Cukkini cicege
sponsored links
Ugye, milyen jól hangzó neve van ennek a végtelenül egyszerû ételnek? A cicege lepényt jelent, más nevein berhe, bodag, cicedli, görhöny, lapcsánka, lapotya, lepkepotyi, macok, matutka, pacsni, recsege, tócsni és még sorolhatnánk. Természetesen jelen esetben nem burgonyával, hanem cukkinivel készül és isteni finom. Évekkel ezelõtt fedeztem fel a receptet talán a Fakanál nevû újságban, kipróbáltam, és azóta is sütjük rendületlenül, nem tudok olyan mennyiséget sütni, hogy az utolsó darabokon ne vitatkozzanak a gyerekek. Fokhagymás tejföllel a legjobb, illetve fokhagymát a tésztájába is tehetünk, ekkor simán tejföllel tálaljuk. A jó tenyérnyi lepényeket most feltekertem és fogvájóval rögzítettem, de e mûvelet nélkül is tálalhatjuk. Sok sikert hozzá! :)
Hozzávalók:
- cukkini
- só, õrölt feketebors
- liszt
- tojás ...