csütörTÖK
sponsored links
Jaj, hogy én mennyire szellemes vagyok, amikor szabadságomat töltöm...:)))))))))))))))))) Annyi eszem persze nem volt, hogy a fényképezõgépemet is elhozzam magammal... A töltõt gondosan becsomagoltam, a gépet otthon hagytam.:( Ma nagyon egyszerû, de annál finomabb ebédet készítettem. Nem akartam órákat a konyhában tölteni, ha már végre süt a nap és napozhatok is kicsit. Szóval rántott tök készült mártással. Ráadásul tök mártással. A recept igen egyszerû, gyorsan kész és tényleg finom:
Vettem két kisebb tököt, amibõl az egyik valamivel nagyobb volt, mint a másik. Mindkettõt meghámoztam, kimagoztam és lereszeltem a nagylyukú reszelõn. A nagyobbikra szórtam borsot, ételízesítõt és egy kis piros paprikát, majd hagytam kb. 10 percet állni. Ekkor hozzáütöttem két tojást és kb. 10 ek liszttel elkevertem. Sûrûbb tészta legyen, mint a nokedli tészta. Evõkanállal nagyobb adagokat szaggattam belõle forró olajba és mindkét oldalukat kisütöttem. A felesleges olajat leitattam róla. Közben a másik tökbõl készült reszeléket annyi vízbe tettem fel fõni, amennyi éppen ellepte. Ez is ...