Csülökpörkölt és lángos jó tejfelesen, sajtosan
sponsored links
Mivel továbbra is hideg van, sõt megint esik a hó is, sõt jósolnak -15 fokot is /bár nagyon remélem, hogy ez túlzás, már csak a fûtésszámla miatt is / inkább a fajsúlyosabb ételek kerülnek az asztalomra.
Az egész család valahogy ilyeneket kíván.
Csülökpörkölt
2 db csülök, csont nélküli, felkockázva
4 db nagy vöröshagyma, kockázva
4-6 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erõs paprika
1-2 ek. zsír, pirospaprika
só, bors, õrölt kömény, paprikakrém
A szokott módon pörköltet készítettem, jó sok vöröshagymával, mert attól lesz sûrû szaftja, jó erõsen fûszereztem és két órai csendes rotyogtatás után vajpuhaként tálaltam fõtt krumplival és hordós savanyúsággal.
Kefíres lángos
Elõnye, hogy gyors, hogy olajozott tálban/edényben lefedve a hûtõben egy hétig eláll, ilyenkor célszerû a tészta tetejét is ...