Csülökpörkölt

2012-05-12

sponsored links


Annyi helyen láttam mostanában csülökpörköltet, hogy ráéheztem. Ragadozóim legnagyobb örömére ma azt terveztem  vacsorára. Nagyon megörültem a Tescoban, mert még az akciós újságban meghirdetett árnál is olcsóbban sikerült csülköt vennem (talán 679,- Ft volt kilója, igaz csonttal együtt). Így visszatekintve korai volt az örömöm. Jó sûrû szaftú pörköltet szerettem volna fõzni, de ez a pörkölt mintha csak a közmondásnak akart volna megfelelni, mi szerint "olcsó húsnak híg a leve". Egyszerûen csak szaporodott és szaporodott a lé alatta, és olyan vizes lett, hogy nem gyõztem a tûzhelyet takarítani, mert folyton "kiprüszkölte" a levét a lábasból a fedõ alatt, még a legkisebb lángon is. Pedig szokásos módon fõztem, hagyományosan, hosszú ideig. Ízre finom volt, Férjem szerint nem volt zsíros sem (- hát persze, hogy nem, mert szinte az összes zsírja is a tûzhelyben landolt) de én kiábrándítónak találtam. 
Ezek voltak benne: 2 nagy, húsos hátsó csülök (kb. 3,3 kg bõrrel, csonttal együtt), 2-3 evõkanál olaj, 3 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 lecsópaprika, 1 hegyes erõs paprika, 1 paradicsom, 2 fehér ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/05/csulokpor...

sponsored links

Keres?s