Csülökpörkölt

2017-05-23

sponsored links

Hozzávalók:
1 kg csont nélküli csülök
2 nagy fej hagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 ek. fûszerpaprika
ételízesítõ/só
frissen õrölt bors
olaj
Elkészítés:
A húst megmosom, megtörlöm és egyforma kockákra vágom. A hagymát apróra kockázom, és olajon megdinsztelem. Mielõtt megszórnám a fûszerpaprikával, rádobom az összenyomott fokhagymát is, jól átforgatom. A fûszerpaprika szórása tapasztalatot igényel. Aki nem érzi magát elég rutinosnak, az inkább húzza félre a lábost míg a paprikát elkeveri, nehogy megégesse. Öntsük fel pár korty vízzel, és kis lángon tegyük vissza a gázra. Mehet bele az összekockázott paprika és paradicsom. Egy lecsós alapot csinálunk belõle, amire rápakoljuk a húskockákat. Átforgatjuk és amikor már kifehéredik, akkor kevés vizet öntünk alá, fedõ alatt pároljuk. Ha fiatal malacból van, nem kell sokkal több idõ neki, mintha combból vagy lapockából fõznénk. Nem kell egyszerre sok folyadék alá, a hús is enged magából, Kavarásnál úgyis látjuk, igényel-e még pótlást. Ha a hús már puha, és esetleg több a lé alatta, fedõ nélkül erõsebb lángnál hagyjuk besûrûsödni a szaftot.
Leginkább fõtt krumpli illik hozzá és savanyúság.


Nem túl gyakran fõzök csülköt, de most ez ilyen nap volt. A drágám nappalos mûszakba ment, neki dobozoltam belõle egy jókora adagot. Ez a tányér már a Bence másnap déli ebédje, amiben kevesebb cubákos rész látszik, mert meghagyta a kedves gyermek, hogy Õ is csülköt enne, csak a cuppogós részek és zsír nélkül. De egy jó anya mindent megold! Álltam a lábos felett egy villával, és vadásztam a magányos hússzemeket neki :-)

Folytats a blogon ... ugymintotthon.blogspot.com/2017/05/cs...

sponsored links

Keres?s