Csülök rakottasok házilag... két recept is egymás után...
sponsored links
Egy bloggertársam receptjét is szívbõl ajánlom elkészítésre, nagyon finom, tudom, mert megcsináltam én is.
Az én receptem így néz ki és itt található: A receptek címszó alatt: "Csülök rakott házilag"
https://zsanuaria.blogspot.hu/2017/03/reggelire-vagy-vacsorara-rakott-csulok.html
Nagyon finom volt, imádtam minden falatot, ahogy bejön a hideg azonnal készítek megint.
Ez pedig Veusé:
Füstölt csülöktekercs házilag
Az én receptem így néz ki és itt található: A receptek címszó alatt: "Csülök rakott házilag"
https://zsanuaria.blogspot.hu/2017/03/reggelire-vagy-vacsorara-rakott-csulok.html
Nagyon finom volt, imádtam minden falatot, ahogy bejön a hideg azonnal készítek megint.
Ez pedig Veusé:
Füstölt csülöktekercs házilag
2 db szép füstölt csülök
2 fej vöröshagyma
4-8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
2 fej vöröshagyma
4-8 gerezd fokhagyma
1 tk szemes bors
1 kiskanál morzsolt majoránna
A füstölt csülköket kuktában kb. 1,5 óra alatt puhára fõzni a hagymás, fokhagymás, borsos majoránnás vízben.
A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a fõzõlébe.
Ennyi idõ elteltével a hús vajpuha lesz.
A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetõleg egyben maradjanak. Ha már kihûlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy õzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bõrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.
Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy mûanyag mérõedény tökéletesen megfelelõ, a felsõ még nyitott végén óvatosan belemerünk a fõzõlébõl 4-5 evõkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha õzgerinc formába, akkor felülrõl meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evõkanálnyi fõzõlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.
Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihûlni, majd legalább 1 napra hûtõbe tesszük dermedni.
Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .
Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, fõtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !
A hagymát, fokhagymát tisztítva, egészben tesszük a fõzõlébe.
Ennyi idõ elteltével a hús vajpuha lesz.
A csülköket óvatosan tálra vesszük, vigyázva arra, hogy lehetõleg egyben maradjanak. Ha már kihûlt kissé, kihúzzuk a csontokat.
Egy tálcára több réteg frissen tartó fóliát vágunk vagy õzgerinc formát kifóliázunk és ráhalmozzuk a csülökhúst úgy, hogy aki szereti a bõrös részét, azt tegye alulra, ezáltal az kerül kívülre majd, aki nem szereti az csak a sovány húst használja fel.
Ha tálcán állítottuk össze akkor szorosan feltekerjük, az egyik végét összekötjük, majd beállítjuk egy henger alakú formába, pl. egy mûanyag mérõedény tökéletesen megfelelõ, a felsõ még nyitott végén óvatosan belemerünk a fõzõlébõl 4-5 evõkanálnyit, majd szorosan ott is összekötjük, vagy ha õzgerinc formába, akkor felülrõl meglocsoljuk ugyanúgy 4-5 evõkanálnyi fõzõlével minden oldalról ráhajtjuk a fóliaréteget.
Valamilyen nehezékkel lenyomkodjuk, így hagyjuk teljesen kihûlni, majd legalább 1 napra hûtõbe tesszük dermedni.
Utána óvatosan leszedjük a fóliát és kedvünk szerint szeletelhetjük. Fagyaszthatjuk is, felengedés után olyan, mintha akkor készült volna .
Friss kenyérrel, hagymával, paradicsommal, fõtt tojással, tormával, mustárral mennyei lakoma !
https://veruskonyhaja.blogspot.hu receptje
http://veruskonyhaja.blogspot.hu/2016/09/fustolt-csuloktekercs.html