Csülök a pácban

2014-04-17

sponsored links

Ennek az ételnek nincs nagy története. Igazi férfinépnek való ebédet szerettem volna készíteni, kaptam is szép csülköt a hentesnél. Kicsontoztattam, elkészítettem ezt a sörös pácot és irány a sütõ. Nem volt rá több napom, pedig szerintem jót tett volna neki egy kis pihenés a szószban. Akinek van ideje, érlelje legalább 12 órát!

Friss salátával, tepsis burgonyával fogyasztandó :)

Pácban sült csülök

DSC_6024s

Hozzávalók 4 fõre:

1 kg csont nélküli csülökhús bõrrel



A páchoz:

2 ek mustár

2 ek méz

1 babérlevél

1 kk majoranna

3 dl sör



Bors



A páchoz valókat összekeverjük, beleforgatjuk a beirdalt bõrû csülköt. Tûzálló tálba öntjük úgy, hogy a hús bõre legyen felfelé, befedjük alufóliával. 170 fokos sütõbe toljuk 2 órára. Ezután ellenõrizzük, hogy a hús mennyire puha, ha nem eléggé, még visszatoljuk a sütõbe. Mikor a hús állaga már jó, levesszük az alufóliát, 200-220 fokra állítjuk a sütõt. Idõnként a páccal locsolgatva ropogósra sütjük a bõrt is. Szeletelve, a visszamaradt szafttal meglocsolva tálaljuk.


Hasonló bejegyzések:




DSC_0351
Pácban vannak?


O
Könnyû nyári ebéd


O
Diabetikusan is finomat


DSC_1367s
Legyen malacunk!




Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s