Csülkös rakott karfiol
sponsored links
Na jó, kicsit nagyképû a cím, hiszen a hagyományos rakott karfioltól elég messze van, hiszen se tejföl, se rizs nincs benne, de azért mégiscsak egymásra raktam a hozzávalókat, ugye? :)
A karfiolfejet alaposan megmostam, rózsáira szedtem és kevés sós vízben majdnem puhára pároltam. A füstölt, fõtt csülök adott volt, csak vékony szeletekre kellett vágnom. Két nagy fej hagymát és néhány szelet csíkokra vágott szalonnát zsiradékon megsütöttem egy serpenyõben. Ezzel meg is voltak az összetevõk.
Egy tûzálló tálat kizsíroztam, a hagymás keverék 1/3-át beletettem, erre jött a karfiol fele, majd a csülök fele, erre megint hagyma, karfiol, csülök és a maradék hagymás szalonna. (Akinek nagyon hiányzik róla a tejföl, egy kis kesutejföllel meglocsolhatja.) Az elõmelegített sütõben ...