Csülkös körömpörkölt - bográcsban
sponsored links
Az elmúlt idõszak könnyû ételei és számtalan téli befõzése után hoztam egy "kissé" súlyosabb darabot. Nyár van, idõnként grillezünk, halászlét fõzünk bográcsban, de egy jó kis pörkölt még kimaradt az idei repertoárból. A múlt hétvégén bepótoltuk ezt az elmaradásunkat: körömpörköltet fõztünk - egy kevés csülökkel a válogatósabb vendégek kedvéért. ;P Nem valami mutatós étel (mondhatnám úgy is, hogy igen ronda), de finom, így idõnként érdemes elkészíteni.
Már jó ideje nem készítettem körömpörköltet, csülökkel pedig ez volt az elsõ próbálkozás, így vakargattam egy ideig a fejem búját, hogy ezt most hogyan is hozzam össze...pláne bográcsban. Végül az egyben fõzés mellett döntöttem; a másik változatban a csülköt a köröm félig fõtt állapotánál kell a pörkölthöz adni. Csülök nélkül fõzve, "sima" körömpörköltként ugyanígy készül.
Az elõkészítése hosszadalmas, mert a köröm és a csülök esetleges szõrmaradványait el kell távolítani. Én nem perzselem, csak ha nagyon muszáj, ugyanis nem állhatom a szagát, ehelyett felszerelem magam egy eldobható borotvával és - hát igen, hülyén hangzik, de - megborotválom a ...