Csülkös-káposztás rakottas
sponsored links
Azt hiszem sokan vagyunk úgy vele, hogy ragaszkodunk dolgokhoz. Mindannyiunknak vannak bejáratott helyei, ahol szívesen vásárolunk, mert mindig ugyanazok a kedves arcok fogadnak, és a kínált portékák minõsége is jó. A minap a hentesemnél jártam, mikor épp a friss csülköt pakolták a pultba. Már a látványától elgyengültem, egyszerûen imádom. Természetesen nem tudtam megállni, vásárlás lett a vége. Egy másik nagy kedvenc pedig a rakott krumpli, aminek nagyon sok verziója ismert. Most a csülkös variációt mutatom meg nektek. Ha csülök, akkor savanyú káposzta - hát ez is került bele.
Hozzávalók:1 kicsontozott csülök, 3-4 szem fekete bors, 3 lime levél, 3 babérlevél, só, héjában fõtt burgonya, 10 dkg savanyú káposzta, 1 doboz tejföl, tetejére sajt
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem fõni a fûszerekkel. Eközben a korábban megfõtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam.
Egy jénai tál alját kicsit megzsírozom, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fûszerezni. Meglocsolom tejfellel. Újabb burgonya sor... és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát - de csak azért meg elfogyott. Így a felsõ réteget locsoltam meg a tejföllel.
Elõmelegített sütõben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütõbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.