Csülkös bableves

2011-11-05

sponsored links


Már a múltkor  is , amikor Középsõm itthon volt, ezt az ételt terveztem, csak késõn vettem észre, hogy nincs itthon babom. Pedig mindig szokott 1-2 csomaggal lenni, van, hogy többféle is. Akkor kényszer szülte a csülkös lencselevest, ami azért nagyon finom volt. Most újra a füstölt csülköt hívtam segítségül, hogy isteni levest fõzzek, most végre apró szemû fehér babból. Nem tudom, hogy a kor teszi, vagy mi, de mindig elfelejtem beáztatni a babot elõzõ este, ezért ilyenkor az "expressz megoldáshoz" kell folyamodnom. Ma is, amikor a csülköt odatettem fõni, akkor áztattam be a babot forró vízbe. De még az is milyen vicces volt. A héten hoztunk két csomag babot,  de úgy elraktam, nem találtam sehol. Már kétszer átnéztem a kamrát, mire megtaláltam. A szokásos csomagolást kerestem, most meg valami kék zacskóban volt, hát jól sikerült megbújnia elõlem. Végül csak elõkerült, és beáztattam.  Jó másfél óra forró vízben ázás után átmostam, átválogattam, a nemtetszõ szemeket kidobtam belõle és jól bezöldségelve, a csülök fõzõvizében fõztem meg. Nagyon finom lett!!
Hozzávalók: 1 nagy hátsó füstölt csülök (több, mint 2 kiló volt), 2 liter víz, 50 dkg fehér apró szemû bab megáztatva, még kb. 0,7 liter forró víz, 1 fehér kanál ételízesítõ, 3 szál sárgarépa, 2 szál ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/11/csulkos-b...

sponsored links

Keres?s