Csúnya, de nagyon finom: étcsokoládés kelt csiga

2011-07-30

sponsored links


Néhány hétig nem a saját konyhámban sütöttem-fõztem. Volt, hogy olyan ételeket is készítettem, melyekhez nem álltak rendelkezésemre az otthon megszokott konyhai eszközök, mégsem mondtam le róluk. Ezek a kelt csigák szó szerint kézi munkával készültek, ugyanis sem nyújtódeszka, sem nyújtófa nem állt rendelkezésemre. Kézzel lapogattam ki a tésztát és úgy tekertem fel. Nem lettek olyan szépek küllemre, mint a legutóbbiak itthon, de mondhatom, hogy nagyon finomak voltak.

Most 14 nagy csigát készítettem 30 dkg lisztbõl.

Hozzávalók:

30 dkg átszitált finomliszt

1 dl langyos tejben egy teáskanál cukorral megfuttatott 1,2 dkg élesztõ

5 dkg kristálycukor

4 dkg olvasztott vaj

2 tojássárgája ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s