Csörögefánk Gasztroangyal módra
sponsored links
Hozzávalók:
? kg liszt
egy nagy kanál zsír vagy vaj
két tojás sárgája
egy kiskanál vaníliás porcukor
? csésze tejföl (nem mértem a tejfölt, annyit tettem hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak gyúrni)
késhegynyi szódabikarbóna
egy kevés ecet
egy kevés fehérbor
egy csipet só
? kg liszt
egy nagy kanál zsír vagy vaj
két tojás sárgája
egy kiskanál vaníliás porcukor
? csésze tejföl (nem mértem a tejfölt, annyit tettem hozzá, hogy rugalmas tésztát tudjak gyúrni)
késhegynyi szódabikarbóna
egy kevés ecet
egy kevés fehérbor
egy csipet só
Elõször a lisztet a zsiradékkal összedolgozzuk majd a többi hozzávalókkal együtt hólyagosra gyúrjuk. Egy órát pihentetjük és lisztezett vágódeszkán vékonyra nyújtjuk. Derelye vágóval négyszögletes lapokat szaggatunk belõle, melynek a közepén egy vékony vágás ejtünk és ezen a tészta egyik felét óvatosan átbújtatjuk. (Én középen vágtam be két helyen.) Forró, bõ zsiradékban mindkét oldalát kisütjük, tálalás elõtt pedig meghintjük vaníliás porcukorral.